Bon Castaween!


A mi que sempre m'havien acusat de ser de la ceba, hui una munió de profes m'han arruixat amb un munt d'improperis com venut, imperialista, col·laboracionista i no sé quants més. Que si les tradicions per ací, que si les castanyes, que si els panellets... Jo m'he defensat com he pogut, que tot això està força bé però ixes a passejar i on és la castanyera? I els moniatos? I dels panellets, què me'n dieu, són a trenta euros el quilo! De què els fan? De cocaïna?

No em vull imaginar què me'n diria aquesta gent si els expliqués que sóc partidari d'aprendre dels grans manipuladors de ments de la història i hibridritzar aquestes tradicions. Que la gent no creu i continua fent fogueres pel solstici d'estiu i l'equinocci de primavera, doncs posa-hi un sant Joan o un sant Josep. Que no pots acabar amb la tradició de portar flors als morts, doncs fes-hi coincidir una festa.


Halloween? On s'és vist tocar el tema de la mort, la por i les carabasses? No sé jo, però bé que omplim els cementiris del país per recordar els morts cada Tots Sants i també que les nostres besàvies buidaven melons o carabasses i en feien fanalets. Els morts i les carabasses no tenen cap relació amb Halloween? Nosaltres, poble antic i tradicional, no tenim costums celtes? Uf.

M'hi estaré de fer sang, perquè no vull provocar un suïcidi col·lectiu però, profes que guardeu les essències del nostre poble, vos desitge un bon Castaween. Això sí, no mengeu gaires castanyes que després produeixen gasos i dilluns no hi haurà qui vos aguante a la sala de profes, moniatos!

1 comentari:

  1. Del tot d'acord! I aquí, una proposta de ficció per a aquesta interessant hibridació:

    http://inarell.blogspot.com.es/2012/10/la-castanyera-un-conte-de-terror.html

    ResponElimina