Catalunya europea o la llengua oficial de la república de Catalunya II


Sorpèn la quantitat de gent que ha entrat al blog interessant-se per aquest tema, ha votat a l'enquesta o ha participat del debat. Ho agraisc moltíssim. Tot i això, també he rebut crítiques, que de segur m'ajudaran a millorar. És cert que l'enquesta no es veia gens bé sobre fons blau i també que no és representativa de res, no era la meua intenció. Només pretenia compartir idees i debatre en un context com aquest.

Una de les observacions que m'heu fet és que no em mullava. Ara ho faré i serà, en part, a alguns dels vostres comentaris que m'han permès d'arrodonir la següent opinió sobre el tema. L'essencial és que el català ha de ser l'única llengua oficial de la república de Catalunya. Per tant, obligatòria en tots els àmbits públics, també en l'ensenyament. El nou estat ha de protegir-la com tots els estats europeus fan amb les seves respectives. La resta de llengües han de ser respectades.

En l'àmbit de l'ensenyament, fonamental ací, el català ha de ser la llengua vehicular. L'anglès obligatori per tots els alumnes i s'hauria d'oferir una segona llengua estrangera a triar entre el castellà, el francès o l'alemany. Caldria també acostar la metodologia en l'ensenyament d'aquestes llengües a la de les EOI per garantir que els alumnes en puguen fer un ús real. Per mi, això és el que faria qualsevol país normal, falta saber si volem ser normals, esclar.

3 comentaris:

  1. Anònim26/10/12

    Res a afegir. Completament d'acord.

    *Sànset*

    ResponElimina
  2. Algunes de les teues reflexions sobre el futur de la llengua són molt encertades. Com ara la de la concesió de llicències de televisió. Et seguiré. Gràcies.

    ResponElimina