Destinat (sobretot) a l'interí valencià


Fragments extrets del capítol "Aspra diàspora" dedicat a l'interí valencià del proper supervendes Manual de supervivència del professorat novençà:

  • Els catalans no tenen banyes ni cua, ja pot dir missa Intereconomía.
  • Els teus nous veïns posen pinyons a tota menja existent: posar-li'n a la coca i a les magdalenes passa, però descuida't, que te'n trobaràs fins i tot al sushi.
  • Amb el marisc i el peix fan paelles, no fideuà. I se les mengen els dijous, no els diumenges. Vigila!
  • Els forns del país t'intentaran vendre una cosa anomenada baguet que, de mena, és una barra prima de pa, de qualitat ínfima i sempre més dura que una pedra. Ja en pots fugir.
  • Les mones de Pasqua no són mones de Pasqua, són pastissos d'aniversari amb plomes de colors i un ou de xocolata. Sí sí, de xocolata!
  • Des de temps immemorials, tots els professors valencians, amb cotxe o sense, han buscat treballar vora la via del tren. No se sap ben bé per què, però tu segueix l'exemple dels teus predecessors. Almenys, mira, serà més còmode anar a suïcidar-se entre classe i classe.
  • Malgrat parlar llengües diferents, t'entendràs perfectament amb els catalans. Ens deu passar com a sant Vicent Ferrer: miracle!
  • Fuig dels catalunyesos, tot i compartir la mateixa mentalitat provinciana heretada del franquisme, són pitjors que els blavers.


5 comentaris:

  1. Anònim5/3/14

    Ja teniu manual de supervivència i tot?
    Ara, n'hauríem de fer uns per catalans que es dediquen a l'ensenyament a Catalunya, molts dels quals no coneixen -o no volen- la forma de fer de l'homo-valentianus.

    P.S. Ben tornat, però amb el nombre mínim de línies. I no, no em parlis de suposada qualitat...

    *Sànset*

    ResponElimina
  2. Anònim5/3/14

    Acabo per tenir tantes personalitats que ja no sé qui coi sóc...
    J. Haddock

    ResponElimina
  3. Anònim5/3/14

    per fi!!!!

    ResponElimina
  4. Anònim6/3/14

    spam spam sparapam
    sparapaxim paxim paxim

    ResponElimina
  5. Jo afegiria: els catalans no entendran que no saps fer una paella per molt que els ho expliques, i pensaran que no vols fer-ne una de 80 racions per a tot el claustre el dia de fi de curs per pura maldat.

    ResponElimina