Destinat (sobretot) a l'interí valencià


Fragments extrets del capítol "Aspra diàspora" dedicat a l'interí valencià del proper supervendes Manual de supervivència del professorat novençà:

 • Els catalans no tenen banyes ni cua, ja pot dir missa Intereconomía.
 • Els teus nous veïns posen pinyons a tota menja existent: posar-li'n a la coca i a les magdalenes passa, però descuida't, que te'n trobaràs fins i tot al sushi.
 • Amb el marisc i el peix fan paelles, no fideuà. I se les mengen els dijous, no els diumenges. Vigila!
 • Els forns del país t'intentaran vendre una cosa anomenada baguet que, de mena, és una barra prima de pa, de qualitat ínfima i sempre més dura que una pedra. Ja en pots fugir.
 • Les mones de Pasqua no són mones de Pasqua, són pastissos d'aniversari amb plomes de colors i un ou de xocolata. Sí sí, de xocolata!
 • Des de temps immemorials, tots els professors valencians, amb cotxe o sense, han buscat treballar vora la via del tren. No se sap ben bé per què, però tu segueix l'exemple dels teus predecessors. Almenys, mira, serà més còmode anar a suïcidar-se entre classe i classe.
 • Malgrat parlar llengües diferents, t'entendràs perfectament amb els catalans. Ens deu passar com a sant Vicent Ferrer: miracle!
 • Fuig dels catalunyesos, tot i compartir la mateixa mentalitat provinciana heretada del franquisme, són pitjors que els blavers.


5 comentaris:

 1. Anònim5/3/14

  Ja teniu manual de supervivència i tot?
  Ara, n'hauríem de fer uns per catalans que es dediquen a l'ensenyament a Catalunya, molts dels quals no coneixen -o no volen- la forma de fer de l'homo-valentianus.

  P.S. Ben tornat, però amb el nombre mínim de línies. I no, no em parlis de suposada qualitat...

  *Sànset*

  ResponElimina
 2. Anònim5/3/14

  Acabo per tenir tantes personalitats que ja no sé qui coi sóc...
  J. Haddock

  ResponElimina
 3. Anònim5/3/14

  per fi!!!!

  ResponElimina
 4. Anònim6/3/14

  spam spam sparapam
  sparapaxim paxim paxim

  ResponElimina
 5. Jo afegiria: els catalans no entendran que no saps fer una paella per molt que els ho expliques, i pensaran que no vols fer-ne una de 80 racions per a tot el claustre el dia de fi de curs per pura maldat.

  ResponElimina