La xerrada dels Mossos


Sé que costa de creure però mai no he tingut cap problema amb la policia: cap multa, cap detenció, cap pèrdua d'ull per l'impacte d'una pilota de goma en una manifestació. Un mal dia, però, em va tocar acompanyar els alumnes de 3r A a una xerrada dels Mossos d'Esquadra sobre drogues i situacions de risc.

A l'hora prevista, doncs, vaig portar el grup cap a la biblioteca. Estava preparant l'ordinador quan vaig sentir els primers acords de la famosa cançó d'Obert fins la matinada darrere dels quals va aparèixer una mossa d'esquadra abillada amb un uniforme ben arrapat, els cabells deixats anar i la pipa habitual a la cintura.

Els alumnes estaven atents i tot rutllava, però després de quaranta minuts amb els porros, la cocaïna, la conveniència de cultivar marihuana al balcó de casa i els efectes d'altres divertits al·lucinògens, no vaig poder sofrir-ho més i vaig escapolir-me per fer una telefonada breu.

En tornar, per la cara de la policia, vaig notar com alguna cosa hi havia canviat.
– Ho sent, havia de parlar amb la comercial d'una editorial. Urgent. –Vaig provar de disculpar-me.
– No hauries d'haver marxat. S'han transformat, semblaven bojos fins que han sentit les teves passes. Ara ja estic.
La mossa va desenganxar el llapis de l'ordinador sense fer un extreure de forma segura i va marxar, aquesta vegada sense banda sonora acompanyant. El silenci i l'expectació dels esonians eren unànimes.
– Què li heu fet? No ho entenc. Que no heu vist la pistola que portava al maluc?
– Sí, però hi ha coses pitjors que la mort: tu ens castigues. –Va contestar l'alumna Pucurella.

Els vaig esbroncar tot unflat d'orgull. Em sentia tan bé! Aquella nit crec que vaig somiar amb l'antídot de l'esonianisme. L'endemà, però, un radar mòbil em va pillar per dins de la ciutat a 55 km per hora. M'acaba d'arribar la multa de 150 euros. S'accepten donacions, sóc profe.



8 comentaris:

  1. Jajaja me encanta!

    ResponElimina
  2. jajaaja brutal!!!!!

    ResponElimina
  3. Anònim12/4/13

    Molt bo!

    ResponElimina
  4. Anònim12/4/13

    Quina tonteria

    ResponElimina
  5. Xènia15/4/13

    M'encanten aquestes xerrades que els expliquen que si volen fumar (porros, és clar) que ho facin a casa, que allà ningú et pot dir res!

    ResponElimina
  6. Anònim17/4/13

    Sobre xerrades de mossos se'n podrien fer molts bisos. Envien el milloret de cada caserna!

    *Sànset*

    ResponElimina
  7. Anònim14/5/13

    Fa poc que et llig, però me tens enganxada!!
    Molt bo!!

    Susanna

    ResponElimina
  8. Anònim31/1/14

    Quan van venir els mossos a fer la xerrada a l'escola, van aparcar a la parada del bus que hi ha a la porta de l'escola, segur que van pensar, total, per una horeta no passa res... Vaig estar a punt de fer-hi una foto però després vaig fer ohhhmmmmm...

    ResponElimina